phone home menu search camera trash close cross menu1 menu1 menu1
Benebian Széchenyi terv
Belépés
Regisztráció

Nyitó sajtótájékoztató

Vállalkozói Inkubációs szolgáltatás fejlesztés Veszprémben


Vállalkozói Inkubációs szolgáltatás fejlesztés Veszprémben

A Benebian Kft. sikerrel pályázott a GINOP-1.1.1-18-2018-00009 azonosító számú, "Vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása" című támogatásra. A 113.499.400 Ft-os összköltségű, ebből 58.395.442 Ft (51,45%) vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt a Széchenyi 2020 Program Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának keretén belül valósul meg. A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2019.03.01., tervezett fizikai befejezése pedig 2020.02.28.

A projekt keretén belül egy olyan meglévő inkubátorház fejlesztése a cél, mely elérhető és megfelelő megoldást jelent majd a veszprémi KKV-k számára, helyi mikro- és kisvállalkozások inkubálását szolgálja, azok közülük is a régió kiemelt iparágainak képviselőit célozva meg. Az inkubátorházban elérhető számos szolgáltatás biztosításával versenyképes feltételeket teremtünk mind a projekt eredményének működtetése, mind a betelepülő vállalkozások szempontjából egyaránt.

A fejlesztéssel az inkubált vállalkozás általános dolgozói "szakmai intelligenciája" emelhető magasra. A kialakított közösségi együttműködési platformok és meetingek a vállalkozások hétköznapi kereskedelmi szolgáltatás nyújtási, beszerzési életét könnyíti meg. Fejlesztésünk elsősorban a helyi mikro- és kisvállalkozások betelepedését szolgálja, azok közül is a régió kiemelt iparágainak képviselőit célozzuk meg. Az olyan elérhető szolgáltatások biztosításával - mint pl. iroda, raktár, irattár, tárgyalóterem, Internet, fénymásolás, nyomtatás, postakezelés, rakománykezelés, eszközbérlet, Ipar 4.0. tanácsadás és keretrendszer, E-learning, oktatás, befektetés ösztönzés, szervezeti-, iparjogvédelmi- könyvelés, számviteli, gazdasági- jogi- hitel, befektetési-, HR-, design és tervezői- ,kommunikáció-, tárgyalástechnikai-tanácsadás, nemzetközi kereskedelem, tolmácsolás, fordítás, élhető munkahely kialakítása, környezeti fenntarthatóság, karbantartás, robotika automatizálás -, komoly fejlődési lehetőségeket teremtünk mind a projekt eredményének működtetése, mint a betelepülő vállalkozások szempontjából egyaránt.

Kiemelendő, hogy a környezeti (és pénzügyi) fenntarthatóságot a kivitelezés során alkalmazott technikai megoldások is erősítik, ezek költséghatékony működtetését szolgálja az energetikai korszerűsítés. A fejlesztésünk megvalósításához projektmenedzserért felelős személyeket is alkalmazni fogunk. A feladataik a menedzsment szervezet irányítása, számonkérése, a felek együttműködésének feltétlen biztosítása lesz. A pályázat során összesen 73 vállalkozást inkubálunk, ezzel növelni tudjuk a régió gazdasági és K+F potenciálját és létrehozunk vele nemcsak egy hosszan fenntartható projektet, de egy hosszan fenntartható fejlődést is.

További információ kérhető:

Eszenyi László ügyvezető, Benebian Kft.

Cím: 8200 Veszprém, Budapest út 47.

Tel.: +36 (70) 339-5555